

## INTEGRAL UNIVERSITY, LUCKNOW FACULTY OF EDUCATION

## **Orientation Programme Schedule-2022-23**

Date: 13th & 14th September, 2022

Venue: - Academic Block-F, 3rd Floor, Seminar Hall, Faculty of Education

Convener:- Dr. A. K. Lodi Coordinator:- Dr. Vivek Rogers

Day & Date	Time	Activity	Duration	Speaker
Anchoring	: Dr. Vivek Rogers			
Ĭ	10:00 am to 10: 10	Welcome Address	10 Mins	Dr. A.K. Lodi
1st Day 13.09.22	10:10 am to 10:15 am	Address by Respected Dean	05 Mins	Prof. T. Usmani
	10:15 am to 11:00 am	Self Introduction of the Faculty Members	45Mins	Faculty Members
	11:00 am to 12:00 Noon	Expert Lecture	60 Mins	Prof. M. Verma (Rtd.) Deptt.of Education University of Lucknow
	12:00 Noon to 12:50 pm	Self Introduction of Freshers	50 Mins	Fresher's
	12:50 pm to 1:30 pm	LUNCH BREAK	20 1411115	Tresher 5
	1:30pm to 1:50 pm	Address by DQAC Chairman	20 Mins	Prof. (Dr.) Ali Imam
	1:50 pm to 2:10 pm	Address by Programme Coordinator for B.Ed.	20 Mins	Dr. Azkiya Waris
	2:10pm to 2:30 pm	Address by Programme Coordinator for M.Ed.	20 Mins	Dr. E. Ahmad
	2:30 pm to 2:50 pm	Address by Programme Coordinator for D.El.Ed.	20 Mins	Dr. Vivek Rogers
	2:50 pm to 3:10 pm	Address by Departmental Website Coordinator (DWC)	20 Mins	Dr. Ekhlak Ahmad
	3:10 pm to 3:40 pm	Address by Department Placement Coordinator (DPC)     Introduction of Departmental Society with reference to SDGs	30 Mins	Dr. Geetika Nidhi
	3:40 pm to 3:50 pm	Address by representative of Women Grievance Cell	10 Mins	Dr. Smita Srivastava
	3:50 pm to 4:00 pm	Vote of thanks	10 Mins	Dr. Azkiya Waris
Anchoring	: Dr. Sadia Shakeel	<u> </u>		,
2 <sup>nd</sup> Day 14-09-22	9:40 am to 10:00 am	Address by representative of Women Grievance Cell	20 Mins	Dr. Smita Srivastava
	10:00 am to 10:20 am	Briefing of NSS Programme	20 Mins	Representative from NSS Departme
	10:20 am to 10:50 am	Address by Representative by CCG&D Cell	30 Mins	Representative from CCG&D Cell
	10:50 am to 11:20 am	Address by Hostel Warden	30 Mins	Ms. Yasha Khanam
	11:20 am to 11:50 am	Life in University – Address by Seniors Students	30 Mins	Ms. Alvirah Taj (M.Ed. 2 <sup>nd</sup> Year) Ms. Asra Zehra (B.Ed.3 <sup>rd</sup> Semester) Ms. Geetanjali (B.Ed.3 <sup>rd</sup> Semester) Ms. Nida Naz (D.El.Ed. 3 <sup>rd</sup> Sem.)
	11:50 am to 12:20 pm	Life after University – Address by Alumni	30 Mins	Mr. Suboor Baig, Assit. Prof. Deptt. of Education Unity Degree College, Lucknow
	12:20 pm to 1:30 pm	LUNCH BREAK		
	1:30 pm to 1:50 pm	Introduction to Mentor-Mentee System	20 Mins	Dr. Divya R. Panjwani
	1:50 pm to 2:20 pm	2-3 Short Documentaries (Video)	40 Mins	Dr. Geetika Nidhi Mrs. Huma Naz
	2:20 pm to 2:30 pm	Vote of Thanks	10 Mins	Mrs. Saba Parveen
	2:30 pm to 3:10 pm	Departmental and Central Library Visit	40 Mins	Mrs. Nazia Saluddin
	3:10 pm to 3:50 pm	Campus Visit	90 Mins	Dr. Sadia Shakeel Mrs. Huma Naz Mr. Suhel Ahamd Siddique Mr. Mohd. Umair Ahmad

**Note:** It is for all the faculty members to prepare power point presentation on above mentioned activities. Submit the soft-copy and hard copy for the same at HoD office before 09th September, 2022 positively.

**Date:** 08/09//2022

Sd/-Prof. T. Usmani Dean, Faculty of Education

Dr. A. K. Lodi

Head, Deptt. of Education